Udruga pokreće informatičku obuku nezaposlenih PDF Ispis E-mail
Srijeda, 04 Ožujak 2009 16:10

 Udruga za promicanje informacijskih tehnologija „UPIT“ iz Širokog Brijega uz potporu Vlade Republike Hrvatske započinje provedbu projekta pod nazivom "Besplatna informatička obuka za nezaposlene". Projekt se provodi u Županiji Zapadnohercegovačkoj u prostorijama informatičkih kabineta u srednjim školama.

U ovom  projektu je planirano izvršiti osnovnu informatičku obuku nezaposlenih kako bi im pomogli u pronalasku posla.

U sklopu projekta planirana je informatička obuka u trajanju od 80 sati nastave podijeljene u 4 cjeline (modula): korištenje računala i upravljanje datotekama (Windows), obrada teksta (Word), tablični kalkulator (Excel) i informacije i komunikacija (internet i e-mail)
Planirane su 4 obuke u svakom od gradova u ZH županiji. U svakom od gradova će se kreirati grupa od 15 polaznika.

Pozivaju se nezaposlene osobe na prijavu za obuku. Prijaviti se mogu osobe koje su prijavljene u Službi za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke, te trenutno nisu zaposlene.
Prednost imaju osobe sa srednjom stručnom spremom (SSS) bilo kojeg smjera prema redu prijave.

Nakon završene obuke polaznici će dobiti uvjerenje o završenoj informatičkoj obuci. Trenutno je u proceduri provjera programa od strane Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke kako bi obuka mogla biti upisana u radnu knjižicu.

Prijave se primaju u prostorijama udruge „UPIT“ u ulici Herceg Stjepana 69. u Širokom Brijegu, na telefon broj (039) 705-559, fax broj (039) 700-430 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Kandidati trebaju dostaviti ime i prezime, JMBG, adresu stanovanja, stručnu spremu te broj telefona.