Projekti udruge PDF Ispis E-mail
Subota, 06 Ožujak 2010 19:19

 

Udruga UPIT je pokrenula i održava slijedeće projekte:

- HercegovinaLive
- Bežična mreža Širokog Brijega - Siroki.NET

Projekti u tijeku:

- Informatička edukacija nezaposlenih žena u ZHŽ

- Suradnja s Udrugom RES POLIS na projektu Design Your Job

- Sajam informacijskih tehnologija 2011.


Uspješno okončani projekti UPIT-a:

Prva PHP radionica u regiji

Live streaming festivala WHFest 2010.

Izrada službenih stranica Hrvatskog rukometnog kluba Široki Brijeg

Izrada službenih stranica Srednje strukovne škole Široki Brijeg

Live streaming Dani kruha 2010.

Predavanja "Sigurnost djece na internetu"

Sajam informacijskih tehnlogija 2010.(www.sit.ba) -Prvi sajam je okupio veliki broj posjetitelja i izlagača, te zabilježio veliku pozornost u medijima u regiji te se postavio kao jedinispecijalizirani informatički sajam u regiji. Sajam je posjetilo više od 2000 posjetitelja u dva dana održavanja, 20 volontera je marljivo pomagalo pri organizaciji samog događaja, naši volonteri su registrirali preko 300 posjetitelja zainteresiranih za besplatni internet, uz 17 predavača koji su zainteresiranima prezentirali najnovija dostignuća iz svijeta infomacijskih tehnologija, 18 izlagača je pružalo informacije na svojim štandovima o proizvodima i uslugama koje nude. U sklopu projekta "Široki Brijeg - Digitalni grad i društvo znanja" .

"Široki Brijeg - Digitalni grad i društvo znanja" podržan od strane programa "Jačanje lokalne demokracije" (LOD) kojeg financira Europska unija, a implementira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u partnerstvu sa Delegacijom Europske komisije u BIH, Ministarstvom pravde BiH, općinama i organizacijama civilnog društva (OCD) u BiH.

Live streaming završnice Lige Hercegovine 2009. – Prijenos je obuhvaćao zadnja 2 dana. Preko 3 000 gledatelja je za 2 dana gledalo prijenos ovog događaja.

Live streaming festivala WHFest 2009. – Prijenos je obuhvaćao sva 3 dana trajanja festivala. Preko 2 000 gledatelja je za 3 dana gledalo prijenos ovog dogadjaja. Pored streaminga organizirali smo i press centar za festival u kojemu su akreditirani novinari mogli koristiti računala i internet za potrebe izvještavanja sa festivala.

Informatička edukacija nezaposlenih u ZH županiji besplatna temeljna informatička obuka nezaposlenih u svim gradovima županije. Akcija je obuhvaćala 4 općine u Županiji, te preko 80 polaznika koji su obučeni za korištenje računala. Na kraju obuke je organizirana i svečanost dodjele diploma polaznicima u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Izrada web stranice za dom za djecu sa poteškoćama u razvoju "Marija naša nada" iz Širokog Brijega

Redizajn službene web stranice Širokog Brijega

Live streaming festivala WHFest 2008. – Prijenos je obuhvaćao sva 3 dana trajanja festivala te bio zapažen u medijima. U drugom izdanju smo napredovali sa tehnikom te prenosili sa 4 kamere te smo kasnije materijal obradili i koristili za promotivne video radove.

Live streaming Motorijade Široki 2009. – prvi internet prijenos jedne takve priredbe. Prijenos je obuhvaćao 2 dana trajanja motorijade i bio jako zapažen u medijima.

Live streaming festivala WHFest 2007. – prvi internet prijenos u povijesti Hercegovine. Prijenos je obuhvaćao sva 3 dana trajanja festivala i bio jako zapažen u medijima. Promovirao je festival, ali i cijelu Hercegovinu diljem svijeta.

Web streaming utakmice HKK Široki-KK Zvezda

Web streaming utakmice HKK Grude-KK Igokea Partizan

UPIT Lan Party 2007.

Udruga UPIT organizirala je prvi i najveći LAN Party u Hercegovini. LAN Party je mreža računala koji su spojeni kako bi se natjecali u računalnim igrama. Organiziranje ovakvih događaja je uobičajena praksa u svijetu, gdje se na ovakvim skupovima zna skupiti tisuće igrača. Svrha ovakvih skupova je druženje i edukacija, preko kreiranja veće računalne mreže, direktnog prijenosa na internetu i razmjene iskustava pojedinih korisnika.

Izrada službene web stranice Širokog Brijega

Izrada službene web stranice Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu

Izrada stranica i prostor za stranice za udruge u Širokom Brijegu

Pomogli smo izraditi ili smo izradili stranice za slijedeće udruge: EKO-ZH, Udruga mladih "Utvrda vjetra", Odred izviđača Široki Brijeg, prostor na internetu za "Dom za djecu ometenu u razvoju - Marija naša nada" iz Širokog Brijega

Informatička sekcija u Gimnaziji

Obuka školske djece iz praktičnog korištenja informacijskih tehnologija unutar sekcije.