Mladi u Širokom Brijegu "dobili" prostorije za kulturne sadržaje PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 07 Ožujak 2011 14:10

_duvanjska_1U subotu 5.3.2011.g. u Širokom Brijegu održana je akcija uređenja Duhanske stanice u organizaciji Mreže nevladinih udruga Širokog Brijega i NVO "Nešto više" iz Sarajeva. Cilj akcije je bio urediti prostorije za kulturne događaje mladih iz Širokog Brijega i okolice. Akciji se odazvalo 50-tak volontera koji su pripremali prostorije podobne za kulturne sadržaje. Također je uređen i sanitarni čvor i tri popratne prostorije koje će se koristiti, kao uredi i ateljei za studente ALU Široki Brijeg koji nemaju odgovarajuće prostore za svoje umjetničko izražavanje.

Važno je napomenuti i sudjelovanje 20-ak volontera NVO "Nešto više" koji su došli iz raznih gradova cijele Bosne i Hercegovine i svojim radom doprinijeli razvoju kulture mladih. "Nešto više" je nevladina organizacija iz Sarajeva osnovana 1997. godine od strane grupe mladih ljudi iskusnih u radu sa organizacijama iz sektora civilnog društva u BiH koja je registrirana na državnoj razini i čiji su programi i projekti realizirani u više od 70 lokalnih zajednica u BiH. NVO „Nešto više“ je poznata i po stipendiranju studenata, tako da su u vremenskom razdoblju od 2002 do 2011. godine stipendirali 227 studenata iz cijele BiH.

_duvanjska_ciscenje_3

Akciju je podržala i Vlada ŽZH na čelu sa predsjednikom vlade gospodinom Zdenkom Ćosićem, koja je Mreži NVO Širokog Brijega svojom odlukom dodijelila prostor na korištenje. Ove prostorije će Mreža nevladinih udruga Širokog Brijega iskoristiti za brojne kulturne sadržaje koje će uskoro objaviti i koji će obogatiti kulturnu scenu regije.

_duvanjska_ciscenje_4